محققان می گویند که در آمریکا فقط ۱۳% مردم از میوه کافی استفاده می کنند و کمتر از ۹% به مقدار کافی سبزی می خورند. در ایران تحقیقات مفصلی در این مورد انجام نشده اما می دانیم که سبزی و میوه در جامعه به مقدار کافی مصرف نمی شود.
در اینجا چند شیوه جالب برای درست کردن اسنک یا میان وعده با سبزی و میوه برای شما ارایه می دهم. شیوه هایی که می تواند میوه و سبزی را وارد رژیم غذایی کند.
رژیم غذای سالم برای قلب شامل میوه و سبزی است اما غالب مردم از سبزی و میوه به اندازه ی کافی استفاده نمی کنند. تعداد آدمهایی که مقدار کافی ( یک و نیم تا دو فنجان) میوه می خورند کمتر از پانزده درصد جمعیت است. این رقم بای مصرف سبزی به کمتر از ده درصد جمعیت می رسد
سالاد سبزی با غذا:
با توجه آثار مثبت سبزی و میوه در بدن باید تلاش کنیم که مصرف آنرا در خانواده ها بالا ببریم. در هر فرصتی می توان سبزی را در رژیم غذایی خود اضافه کرد.
در هر وعده ی غذای از سالاد استفاده کنید. ریز کردن و مخلوط کردن خیار، هویج، گوجه فرنگی، کاهو و کرفس و مصرف آن همراه با وعده های غذایی چند اثر مناسب دارد هم کالری کمتری وارد بدن می شود و هم آثار مثبت و املاح مورد نیاز بدن توسط سبزی ها تامین می شود.
اضافه کردن دانه ها و مغز ها به سالاد در خوشمزه تر کردن آن کمک می کند.
حموس:
می توانید از ترکیب نخود پخته و کوبیده و سیر و روغن زیتون میان و عده و چاشنی بی نظیر حموس درست کنید.
پنکیک :
دفعه ی بعد اگه خواستید خمیر پنکیک را خوب هم بزنید، یک هویج بزرگ هم داخلش رنده کنید تا با این کار از خواص هویج استفاده کنید و همچنین با حسی شبیه به خوردن کیک هویج !! روبرو خواهید شد.
کدو تنبلو جو دو سر:
می توانید از پوره ی کدو تنبل یا کدو حلوایی به عنوان شیرین کننده طبیعی برای جوی دو سر بخار پز شده استفاده کرد. با این کار شاید جوی دو سر حالت کرمی و وضعیت بهتری پبدا کند.
سالاد میوه:
در منزل می توانید میوه ها را ریز ریز کنید و داخل یک کاسه بریزید و با آرامش آن را نوش جان کنید. می توانید از میوه های فصل برای این کار استفاده کنید. توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، آلبالو را به همراه پرتقال و سیب ریز ریز شده یا میوه های دیگر مثل گلابی یا زرد الو و ….. داخل کاسه بریزید و مثل یک میان وعده از ان لذت ببرید.
ماست:
اگر چه ما ایرانی ها کمتر به ماست های میوه ای علاقمند هسیم اما برخی دوست دارند ماست را کمی شیرین کنند و بخورند. به این دسته از آدمها توصیه می کنم که از ترکیب مبوه های رنگی مثل توت فرنگی، تمشک وحشی، اخته ، آلبالو و گیلاس برای این کار استفاده کنند
مخلوط دو فنجان تمشک وحشی و سه قاشق چایخوری تخم شربتی (می توانید از دانه ی چیا، به جای تخم شربتی استفاده کنید) را بگذارید دو ساعت بماند و بعد با ماست مخلوط کرده و نوش جان کنید. می توانید به جای تمشک وحشی از توت فرنگی یا اخته و یا گیلاس و آلبالو استفاده کنید
ساندویچ مفید
می توان روی نان تست آووکادوی له شده بمالید و بعد ساندویچ درست کنید. حتما هم داخل این ساندویچ سبزی و یا خیار گوجه بگذارید.
اسموتی
می توان از میوه ها و یا مواد دیگر برای درست کردن اسموتی استفاده کرد. مثلا می توان از توت و یا تمشک یخ زده به عنوان یخ استفاده کرد و سیب زمینی شیرین ، کدو تنبل، چغندر، کرفس و میوه های مثل سیب یا گلابی برای درست کردن اسموتی بهره برد.
پاستا:
اگر خیلی حوصله دارید و اهل فن هستبد می توانید از ترکیب سبزی ها و نشاسته پاستای خاانگی سالم درست کنید و با آن خوراک پاستای خوشمزه درست کنید
شکلات و براوونی
اگر مثل من عاشق شکلات و براوونی هستید، برای اینکه از خوردن این همه کالری احساس گناه کمتری کنید می توانید از ترکیب چغندر و سیب زمینی شیرین یا از پوره ی آووکادو برای درست کردن براوونی استفاده کنید
امیدوارم که با این چند مثال ساده توانسته باشم برای افزودن سبزی و میوه به رژیم غذایی شما شیوه ی مناسبی ارایه دهم