کنترل دردهای مزمن با رژیم غذایی

کنترل دردهای مزمن با رژیم غذایی

خوردن برخی مواد عذایی خاص می تواند شرایط منفی التهابی و مشکلات مربوط به درد مزمن را کاهش و بهبود دهد در واقع می توان با رژیم غذایی، دردهای مزمن را کنترل کرد .

ار رژیم غذایی مناسب می توان در کنترل دردهای مزمن بهره برد

زمانی که قصد دارید برای دردهای مزمن درمان پیدا کنید اول باید به شیوه زندگی خود نگاهی بیندازید. شیوه ی زندگی یا لایف استایل یعنی توجه به وزن و رژیم غذایی و شرایط التهابی بدن. بیشتر گناهان دردهای مزمن به گردن مواردی است که گفته شده است.

برخی مواد عذایی معین مثل شکر و گوشت های پروسس شده و غذاهای سرخ شده و کربوهیدرات تصفیه شده موجب بیشتر شدن شرایط التهابی در بدن می شوند . افزایش وزن و شروع چاقی هم می تواند همین اثر را داشته باشد . علاوه بر این چاقی با افزایش فشار به روی مفاصل موجب درد مفاصل می شود.

تغییر شیوه ی مصرف مواد غذایی و خوردن برخی مواد خاص می تواند شرایط منفی التهابی را کم کند و مشکلات مزمن را بهبود دهد. مشکلات مزمنی که در زیر نوشته شده است می تواند با برخی رژیم خاص قابل تحمل تر و حتی بهبودپذیرتر شود

آرتریت

 ماهی سالمون و ماهی تون و ساردین و ماهی کولی و انواع ماهی های سردآبی در بالای لیست مواد حاوی سرشار از امگا ۳ قراردارد . omega-3 شناخته شده ترین ماده ضد التهابی است و می تواند برای کاهش مشکلات مربوط به ارتریت کمک کند

مطابق نظر انجمن آرتریت غذاهای مناسبی که برای کاهش علامت ارتریت مناسب است شامل:

  • سه تا چهار اونس از ماهی دو بار در هفته
  • حداقل یک و نیم تا دو فننجان از میوه و دو تا سه فنجان از سبزی برای هر روز که شامل انواع توت مثل توت فرنگی ، تمشک ، زغال اخته ،بلوبری اسفناج و بروکلی و کلم برگ پهن Kale
  • یک کف دست آجیل مغز میوه هر روز مثل فندق و پسته و بادام و میوه درخت کاج
  • انواع لوبیا برای اینکه فیبر کافی و پروتین مناسب و اسید فولیک خوبی دارند و همچنین انواع ریز مغذی های مناسب بدن
  • روغن زیتون روزی ۲-۳ قاشق غذاخوری چه برای پخت و پز و چه استفاده شده در سالاد.روغن زیتون طبیعی و ارگانیک و Extra virgin اثر بهتری دارد
  • پیاز برای اینکه می تواند آثار ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و همچنین بای کاهش مشکلات قلبی و کاهش کلسترول LDL بسیار مفید است
  • مواد  غذایی  که  شامل  کاروتن  باشند  مثل  هویج  و  فلفل دلمه و  رنگی  چغندر و … موجب کاهش C-Reactive Protein و التهاب می شود

غذاهایی که باید از آن اجتناب کرد:

  • غذاهای فراوری شده مثل سبزی ها یا میوه ها و یا سوپ و مواد غذایی کنسرو شده و داخل قوطی
  • نمک
  • نوشیدن الکل

مطالعه ی بیشتر در مورد آرتریت

ورزش های مناسب برای آرتریت                  توصیه های مناسب برای  آرتروز

فیبرومیالژیا

مطابق نظر انستیتوی آرتریت و بیماری های عضلانی اسکلتی و پوست ثابت نشده که غذای خاصی موجب اثر بر فیبرومیالژیا شود. اما این موسسه معتقد است که مواد غذایی زیر می تواند موجب بیشتر شدن انرژی و کاهش شرایط التهابی شود:

مواد غذایی که برای مبارزه با در فیبرومیالژیا کمک کننده هستند:

  • مغزهای میوه و آجیل و دانه ها بخصوص بادام
  • سبزی ها بخصوص بروکلی و گل کلم و لوبیا ها و آووکادو و سبزی های برگ پهن
  • جو دوسر
  • پنیر توفو

و غذاهایی که باید از آن اجتناب کرد:

  • الکل بخصوص نوشیدن الکل در شامگاه و عصر
  • قهوه های حاوی کافیین ، نوشیدنی های بدون الکل ثل سودا و کوکا … شکلات بخصوص در شامگاه و عصر دیرهنگام
  • مایعات و غذاهای تند در هنگام خواب

سردرد

دیگر رازی در این بین وجود ندارد که برخی مواد غذایی می توانند برای ایجاد سردرد اثر ماشه ای داشته باشند. شکلات ، افزودنی مونو سدیم گلوتامات ، پنیر کهنه و قدیمی ، شراب قرمز از متهمان مشهور و شناخته شده ی آن هستند. بعلاوه عادات غذایی مثل گشنه ماندن و حذف وعده ی عذایی و کم آبی متهمان شناخته شده در ایجاد سردرد هستند.

و غذاهایی که باید از آن اجتناب کرد:

  • پنیر، الکل و افزودنی هایی که در هات داگ، همبرگر، سوسیس ، بیکن و پپرونی استفاده می شود
  • افزودنی مونو سدیم گلوتامات(MSG)که در طعم دادن و یا تقویت طعم مواد غذایی کاربرد دارد می تواند عاملی برای سردرد باشد
  • خوردن غذاهای سرد مثل بستنی بخصوص اگر به سرعت خورده شود یا نوشیدن آب یخ می تواند عامل سردرد باشد بخصوص اگر شما احساس گرما کنید و بقولی گرم تان باشد.

اثر مواد غذایی در سردرد برای همه یکسان نیست اما برخی غذاهای خاص در افراد خاص سردرد ایجاد می کند و به این افراد توصیه می شود که از خوردن آن مواد غذایی پرهیز کنند.

سندرم روده ی تحریک پذیر

در مورد سندرم روده ی تحریک پدیر دو مقاله پیش از این نوشته ام که می توانید در زیر آن را ببینید و مطالعه کنید

سندرم روده ی تحریک پذیر چیست و نشانه ها کدام است     سندرم روده ی تحریک پذیر و مواد غذایی مناسب

نوصیه ی مهم در این مورد این است که حجم وعده ی غذایی مصرفی را کم کنید «کم بخور همیشه بخور»

غذاهایی که برای رفع مشکلات سندروم روده ی تحریک پذیر کمک می کند:

  • غذاهای کم چرب و پرکربوهیدرات مثل پاستا و برنج و نان حاصل از آرد کامل و غلات
  • میوه و سبزی ها
  • غذاهای دارای فیبر فراوان

فیبرهای مواد غذایی یکی از مهمترین و اصلی ترین مواد برای سلامتی بدن ماست. در حالی که زنان حدود ۲۵ گرم در روز به فیبر نیاز دارند مردان باید روزانه ۳۸ گرم فیبر دریافت کنند. در حالی که به طور متوسط یک فرد بالغ حدود ۱۵ گرم فیبر در روز دریافت می کند که نشان می دهد برای حفظ سلامتی باید به مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بیشتر توجه شود. غذاهای سرشار از فیبر را به تدریج رژیم غذایی خود اضافه کنید. غذاهایی شامل میوه ها و سبزی ها و غلات کامل و مغز های میوه و آجیل با اضافه کردن تدریجی این مواد در رژیم غذایی بدن از منافع آنها بهره مند می شود اما افزودن ناگهانی این مواد در رژیم موجب مشکلات گوارشی می شود

و غذاهایی که باید از آن اجتناب کرد:

  • شیر، الکل و کافیین
  • نوشیدنی هایی که حاوی مقدار زیادی از شیرین کننده های مصنوعی هستند
  • لوبیا Beans
  • کلم Cabbage

باقی مواد غذایی نفخ آور

پوکی استخوان

برای مطالعه ی بیشتر مقاله ی « آیا می توان پوکی استخوان را بدون دارو کنترل کرد» را مطالعه فرمایید

برای پیشگیری از پوکی استخوان و قوی شدن استخوانها از سوپراستارهایی مثل کلسیم و ویتامین دی استفاده می کنیم.

برای بالا بردن مقدار کلسیم در بدن، بهترین راه استفاده از مواد غذایی مناسب است نه استفاده از مکمل های دارویی. به عنوان مثال مصرف روزانه محصولات لبنی کم چرب مثل ماست و شیر و پنیر می تواند مقدار مناسبی از کلسیم بدن را تامین نماید. همچنین استفاده از سبزی در رژیم غذایی می تواند در کنترل کلسیم کمک کند

بهترین منبع ویتامین دی نور خورشید و مواد غذایی است. بسته به اینکه چه زمانی از روز و در چه فصلی از سال نور خورشید به پوست شما بخورد مقدار ویتامین دی تولیدی می تواند متفاوت باشد .موقعیت جغرافیایی و ارتفاعی که در آن هستید هم در تبدیل ویتامین دی موثر است و همچنین رنگ پوست فرد

بسته به اینکه کجا زندگی می کنید ممکن است تولید ویتامین دی در زمستان کم شود بهترین زمان استفاده از نور خورشید برای تولید ویتامین دی وسط روز است. اما در هر حال برخی افراد نیاز به مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین دی هستند تا در بدن دچار کمبود آن نشوند.

موادی که منبع مناسبی برای ویتامین دی هستند شامل شیر و انواع دیگر لبنیات است . همچنین غذاهای دریایی مثل ماهی تون ، سالمون و ماهی خال مخالی

در صورتی که با مصرف مواد غذایی هنوز ویتامین دی بدن کمتر از مقدار طبیعی باشد باید از مکمل های دارویی برای تامین آن استفاده کرد.

برای مطالعه ی بیشتر در مورد ویتامین دی می توانید مقاله های زیر را مطالعه کنید

ده نشانه ی کمبود ویتامین دی و درمان آن     

دکتر ابوالقاسم ابراهیمی

Twitter Linkedin Digg Reddit Email
این نوشته در تغذیه و سلامت ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.